![](https://s.03247.com.ua/section/logo/upload/pers/244/logo.png?20240727)
08:09, 10 травня 2020 р.
Кава захищає від неврологічного захворювання
![Кава захищає від неврологічного захворювання Кава захищає від неврологічного захворювання](/dist-assets/images/cap.jpg)
Науковці з Гарварду проведеними дослідженнями підтвердили, що низький ризик виникнення хвороби Паркінсона пов'язаний з частим вживанням кави.
Про результати досліджень впливу кофеїну на розвиток нейродегенеративних захворювань повідомив Канал 24 з посиданням на EurekAlert.
Хвороба Паркінсона – невиліковне нейродегенеративне захворювання, яке вражає близько 3% людей старше 65 років.
Те, що кофеїн і солі сечової кислоти знижують ризик хвороби Паркінсона, раніше вже було підтверджено експериментами на тваринах.
Зараз вчені порівняли показники 369 пацієнтів з хворобою Паркінсона і 197 здорових людей. Для кожного учасника оцінили концентрацію солей сечової кислоти в плазмі крові, а також рівень споживання напоїв з вмістом кофеїну впродовж 12 місяців.
Результати довели, що зниження ризику хвороби Паркінсока залежить від вживання напоїв з вмістом кофеїну. Найнижчі ризики були в тих учасників, які пили більше кави або чаю.
Вчені сподіваються, що на основі їх досліджень будуть розроблені нові методи профілактики і терапії хвороби Паркінсона.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:00
28 травня
11:00
24 травня
Властивості вітаміну В6 та рекомендації щодо застосування
Новини компаній
10:00
24 травня
16:00
20 травня
Favbet Casino Україна: Найкращі Ігри та Бонуси
Новини компаній
19:30
17 травня
17:00
5 травня
Ф’юрі вже не фаворит: Прогноз на бій року від FAVBET
Новини компаній
18:00
4 травня
FAVBET відгуки реальних людей — справжня думка про онлайн-казино
Новини компаній
19:00
22 квітня
live comments feed...