Кава захищає від неврологічного захворювання

Науковці з Гарварду проведеними дослідженнями підтвердили, що низький ризик виникнення хвороби Паркінсона пов'язаний з частим вживанням кави.

Про результати досліджень впливу кофеїну на розвиток нейродегенеративних захворювань повідомив Канал 24 з посиданням на EurekAlert.

Хвороба Паркінсона – невиліковне нейродегенеративне захворювання, яке вражає близько 3% людей старше 65 років.

Те, що кофеїн і солі сечової кислоти знижують ризик хвороби Паркінсона, раніше вже було підтверджено експериментами на тваринах.

Зараз вчені порівняли показники 369 пацієнтів з хворобою Паркінсона і 197 здорових людей. Для кожного учасника оцінили концентрацію солей сечової кислоти в плазмі крові, а також рівень споживання напоїв з вмістом кофеїну впродовж 12 місяців.

Результати довели, що зниження ризику хвороби Паркінсока залежить від вживання напоїв з вмістом кофеїну. Найнижчі ризики були в тих учасників, які пили більше кави або чаю.  

Вчені сподіваються, що на основі їх досліджень будуть розроблені нові методи профілактики і терапії хвороби Паркінсона.

Новини компаній
20:18, 1 серпня 2023 р.
Новини компаній
11:00, 18 липня 2023 р.